Poštovana gospođo urednica,
 
Neizmjerno sam vam zahvalna na broju iz prosinca 2013 g. , Upravo taj broj ganuo me do suza. Te slike i opisi grada koji su me vratili u moju mladost u moje djetinstvo, mladost mojih roditelja i djetinstvo baka i prabaka , jer ja sam već peta generacija koja živi i radi u Zagrebu. Čovjek treba biti entuzijasta, a vi taj entuzijazam imate. Treba biti zaljubljen u grad, od starih fotografija, slika, povijesnih tekstova, naučiti druge koji su tek došli u Zagreb, da tu ipak postoji nešto više. Ja to prenosim maksimalno na moje unuke i sve koji su oko mene.Putovala sam ali nisam nigdje našla nešto tako jedinstveno, taj "Purgerski časopis" kojem se svakom novom broju ponovo radujem.

Ne želim više dužiti, ali tako se Zagreb voli, na jedan jedinstveni način, našeg drevnog grada i njihovih stanovnika koji su tu živjeli i koji i sada žive.
Puno uspjeha uz srdačne pozdrave...
Jagoda Holjevac
 
Poštovana gospođo urednice, 
Iskreno cijenim Vaš entuzijazam i čestitam Vama i suradnicima na trudu i promicanju kulturnih vrijednosti u vremenu više okrenutom estradi i spektaklima.   
"Zagreb moj grad" je sadržajno i vizualno jedinstven časopis bogat atraktivnim prilozima za sve generacije, koji rado čitam i preporučam ne samo Zagrepčancima nego svima željnima znanja i pozitivnih misli. 
Zvonko Kusić 
Rođen sam Zagrepčanin i živim u Sydney-u, Australija od sječnja 1959 god. No prilikom posjete mojoj familiji, prošli lipanj i srpanj, moja sestra me upoznala sa vašim predivnim časopisom, "Zagreb moj grad" br. 33 i 34, koje jednostavno nisam ispustio iz ruke, dok ih nisam pročitao, od prve, do zadnje stranice, ma predivno, pravi Zagrebački - Purgerski magazin, koji na žalost do danas nitko nije imao smisla, niti hrabrosti izdat i odštampat, čestitam.
Boris Nedov
Poštovano Uredništvo,
Izuzetno sam ugodno iznenađen kvalitetom Vašeg časopisa, kojeg sam našao pretraživajući članke o starom Zagrebu na internetu. Sam koncept časopisa je „pitak“ za čitatelje, a s druge strane pokazuje da su prilozi pisani s visokom razinom entuzijazma iz pera vrhunskih profesionalaca. Iako je prvenstveno namijenjen čitateljima srednjih godina, želim naglasiti da je i moj petnaestogodišnji sin, inače zaljubljenik u povijest, s veseljem i pažnjom pročitao članak o Eugenu i Svetozaru Boroeviću u srpanjskom broju. 
Bogata oprema časopisa (stare i nove fotografije, faksimili arhivske građe, i sl.), povijesni tekstovi i korisne aktualne informacije tvore nam ugodno utočište u kojem smo pošteđeni nametnutih dnevnopolitičkih (bolje reći: dnevnopolitikantskih) pritisaka. Hvala Vam na tome!
Puno uspjeha u radu, Vaš,
Mladen Sokele
Poštovana glavna urednice.
Čitajući Vaš i naš časopis, osjetila sam potrebu da  s Vama podijelim neka svoja razmišljanja.
Kako ste u uvodu zadnjeg broja napisali,da bismo bili zdravi, potrebna su nam  lijepa sjećanja , ali i znanje (  „znanje je moć“ zar ne ), koje  postaje moć tek kad se primijeni u svrhu postizanja cilja kojim težite. Tako doživljavam svaki novi broj časopisa (znanje i lijepa sjećanja), koji ne samo da čitam sa zanimanjem, već ga spremam i za moju djecu ali i unuke koje želim upoznati sa zagonetnim i tajanstvenim događajima  iz povijesti grada u kome su se rodili  i  žive . U sivilu prosječnosti  tiskovina, vjerujem da upravo ovaj časopis otkriva neke čudesne i tajnovite tragove koje nas vode prema  potpuno drugačijoj  zanimljivoj  povijesnoj priči o našem gradu prije i danas. Birate  teme koje  ostavljaju tragove i poruke dobra i ljepote, po kojima ih sigurno moramo pamtiti ( koncerti, izložbe,).
Drago mi je da imate  puno posla za istraživanje davne ljudske povijesti Grada ali i onog najvrednijeg koje obilježava  svakodnevnicu . Zato se radujem svakom novom broju, jer najvažnije i najzanimljivije tek slijedi.
S poštovanjem 
Zoja Gnjidić

Časopis Moj Zagreb je jedini časopis - izuzev stručnih časopisa - koji govori i potvrđuje povijest  urbanog  i kulturnog identiteta grada Zagreba stvaranoga  u kontinuitetu doprinosom građana, međusobnim uvažavanjem i nastojanjem da u svoj grad unesu najbolje. Upravo taj prijenos nekadašnje radosti i promišljanja pozitivnoga  identiteta grada Zagreba je upravo glavna odlika ovoga posebnoga, poticajnoga  i toliko rado čitanoga časopisa.

Ariana Kralj, upraviteljica Gliptoteke HAZU


Zagreb moj grad
Revija „Zagreb moj grad“ ušla je u moj dom gotovo slučajno. Nakon prvoga upoznavanja, čitanja brojnih i vrlo raznovrsnih priloga obogaćenih dobro osmišljenim izborom slikovne građe, reviju sam jednostavno zavolio.  Zagreb je središnja tema koja se provlači kroz stranice revije, a suradnici izvanredni. Tekstovi su pisani tako da ih može prihvatiti najširi krug čitatelja, a ono što je u njima važno, to je da će svatko od tih čitatelja iz njih nešto moći naučiti o svojem gradu i informirati se o njegovu životu. Jednom riječju, kada se upoznate s revijom „Zagreb moj grad“ tada se i Zagreb voli na cjelovitiji način.
Zvonko Maković 
Na posebnom i odlično uređivanom časopisu kao što je MOJ ZAGREB mogle bi nam zavidjeti i mnoge metropole. Njegove sadržajno i vizualno privlačive stranice pružaju dragocjenu građu iz gradske prošlosti, atraktivne reportaže i razgovore, uvide u zagrebačku današnjicu. Zagrepčani koji žele zaista znati gdje žive i kako su živjeli njihovi preci, ne smiju zanemariti MOJ ZAGREB. Iako imam mnogo posla, nikad ne propuštam pročitati stranice svakoga novog broja.
Viktor Žmegač
Samo površnom čitatelju moglo bi se učiniti kako se izvrsni časopis MOJ ZAGREB nostalgično bavi jedino prošlošću grada Zagreba i svime onim što je odavna ostalo za nama. No pred nama se, paradoksalno, upravo na taj način ukazuje jasnija slika suvremenog Zagreba, koji u ovim vremenima globalizacijske unifikacije svoju posebnost uvelike duguje vremenima prošlim. Zahvaljujući probranoj ekipi vrsnih suradnika, izrijekom eksperata u svojim strukovnim područjima, godinama već MOJ ZAGREB s neprikrivenom naklonošću ali i bespoštednim kriticizmom gradi sveobuhvatan povijesni mozaik uspona i padova, dosega i promašaja našega drevnog grada i generacija njegovih žitelja. Kako u stalnom ponavljanju povijesti doista nije ništa novo pod kapom nebeskom, neophodno je znati sve dobro ali i loše od onoga što je bilo, kako bismo mogli s uvjerenjem reći: (ne) ponovilo nam se! Upravo stoga časopis MOJ ZAGREB svoju neiscrpnu građu tako temeljito proučava, a svakog pozornog čitatelja – bez dociranja poučava. 
Zlatko Madžar