Časopis Zagreb moj grad koji smo pokrenuli u ožujku 2007. godine, slikovno i dokumentarno bogatim prilozima u visokokvalitetnom tisku, na nekoliko razina otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba - hrvatskoj publici ali i strancima koji žive u našem gradu. S temama o starom Zagrebu te aktualnim kulturnim događanjima, ali i o gospodarstvu, turizmu, zdravlju, ljepoti, prehrani, djeci i mladima, Zagreb moj grad drugačiji je od drugih.

O zagrebačkoj povijesti progovaramo popularno i zanimljivo, a uvijek znanstveno utemeljeno; pronalazimo zanimljive detalje, rijetke fotografije; otkrivamo malo poznate podatke o ljudima koji su Zagreb obilježili u kulturi, znanosti, privredi, politici, sportu; riječju i slikom vodimo u šetnju gradskim zgradama i palačama. 

Iz zagrebačke sadašnjosti izdvajamo najvažnija kulturna i turistička događanja, uvijek aktualno, pregledno, sažeto i informativno. Pratimo i glavne kulturne događaje u drugim gradovima. 

Odlazimo i u prelijepe gradove Zagrebačke županije i druge gradove naše lijepe domovine. Podsjećamo na bogatu povijest dvoraca i kurija. 

Da bismo bili bliži stranim gostima našega grada, neke tekstove objavljujemo i u prijevodu na engleski jezik, a one kojima je Zagreb postao novi ili samo privremeni dom predstavljamo u rubrici Zagreb, moj drugi grad.   

U svakom broju donosimo ekskluzivne intervjue s osobama iz kulturnog, znanstvenog, političkog ili gospodarskog života. 

Zagrepčane i sve koji se tako osjećaju želimo podsjetiti na to kako se nekad u Zagrebu živjelo i koji su ljudi ugradili svoj život i rad u ulice, trgove, zgrade i spomenike našega grada – i istkali vrijednosti građanskoga života. Posebno želimo doprinijeti očuvanju vrednota, razotkrivajući ih i interpretirajući u okviru prošlog vremena, valorizirajući njihov utjecaj na suvremeni život. 

Časopis je svjedočanstvo o zagrebačkoj povijesti i njezinim dubokim korijenima u europskoj prisutnosti i značaju. 

Iz rada Gradskog poglavarstva, Gradskog ureda za zdravstvo i Turističke zajednice grada Zagreba izdvajamo najvažnije i najzanimljivije informacije. Pratimo i rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport 2011. preporučili su časopis kao dopunsku literaturu za neke predmete u školi. 

Naš trud i vrijednost časopisa Zagreb moj grad okrunjeni su 2013. Plaketom Grada Zagreba. 

Časopis izlazi pet puta godišnje, a prodaje se na kioscima Tiska, iNovina i nekim muzejima. Cijena je 20 kuna. 

Nastojimo da svaki čitalac pronađe neku svoju rubriku, članak, temu koja ga zanima. Želimo da Zagreb moj grad u prošlosti i sadašnjosti bude Zagreb - naš grad! 

PRETPLATITE SE na časopis

Želite li se pretplatiti na časopis Zagreb moj grad ?

Pretplata iznosi 100 kuna, a pretplata na pdf izdanje 50kn

Iznos možete uplatiti uplatnicom za slanje novca na adresu:
Bibra izdavaštvo,
Tomislavov trg 21,
10000 Zagreb

ili na žiroračun:

HR5124000081110046478.

Molimo da nam svakako pošaljete i svoju adresu na mail ili fax jer se uplate koje stižu na naš žiroračun ne vode pod imenom i prezimenom pretplatnika.