Centar za kulturu Trešnjevka sedamnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 11. travnja do 19. lipnja 2024.

 Festival počinje u četvrtak, 11. travnja 2024. u 10 sati s popularnom manifestacijom “Uberi priču” u Parku Stara Trešnjevka. Na manifestaciji će sudjelovati Sanja Lovrenčić i Nikolina Manojlović Vračar. Slikovnice koje će djeca moći “ubrati” i ponijeti doma su “Kiša” i “Sretan put“. Manifestacija “Uberi priču!” autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja Uberi priču. 17. Festival dječje knjige je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH te Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

UBERI PRIČU! 2024. – PUTOVANJE U PET SLIKOVNICA

Putovati se može vlakom, avionom, autobusom… no može i pomoću slikovnica! U prostoru i u vremenu. Oko svijeta s kišom, po malenom jezeru u brodiću od papira. Stvarnim svijetom ili onim čudnim koji nastaje kad imamo visoku temperaturu. U prostore sjećanja i u prostore tuđih putovanja. „Sretan put!“ kažemo kad netko odlazi – a postoji i  jedna posebna slikovnica koja nam može reći po čemu znamo da je neki put sretan. Na slikovničko putovanje vode vas Sanja Lovrenčić i Nikolina Manojlović Vračar.

*** U slučaju kiše manifestacija “Uberi priču” će se održati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka.

(PR)