Osim novog à la carte jelovnika, tijekom prosinca u ponudi je i poseban blagdanski menu s jelima od bakalara i blagdanskim slasticama — jednostavno neodoljivo!
Novi à la carte menu stiže baš u pravo vrijeme za gradska blagdanska druženja s društvom i poslovne susrete sa suradnicima. U prostoru gdje se pariški šarm susreće s ležernom zagrebačkom svakodnevicom, Ana ponovno pomiče granice bistro kuhinje, a njezin menu otkriva kombinacije okusa i tekstura koje će vas osvojiti na prvi pogled — i još više na prvi zalogaj.
Dimljene kozice u kombinaciji s pekmezom od dunje i čilija zavodljivo otvaraju menu i odmah podižu očekivanja. Kroketi od vrganja donose modernu interpretaciju šumskih okusa, obogaćenu pestom od suncokretovih sjemenki i timijanom te hrskavim crumbleom od čvaraka, koji jelu daje neočekivanu dubinu.




Kolekcija predjela uključuje i puževe s anisom, poslužene uz orzotto s biljnim pestom, teksturalno zanimljivu pjenu, prah od peršina i hrskavu zob. Jakobove kapice dolaze u baršunastom veloutéu od buče i naranče, s kremom od cvjetače, pestom od bučinih sjemenki i dekorativnim tuileom od buče. Za hladne dane tu je i pravi comfort food: topla krem juha od kestena s mousseom od lješnjaka i carpacciom od kestena — tanjur koji grije i mirisom i okusom.




“Sezona je uvijek najbolji vodič. U hladnijim danima fokusirala sam se na jasnoću okusa, na teksture koje daju karakter i na tehnike koje ističu kvalitetu namirnice. Volim kada je jelo skladno složeno, kada svaki element ima svoje mjesto i tanjur izgleda jednostavno, iako u sebi nosi puno promišljanja. Hladnije razdoblje donosi specifičan raspon aroma i željela sam da se to osjeti u svakom jelu i zalogaju,” ističe chefica Ana Grgić Tomić.



Glavna jela otkrivaju Aninu vještinu u balansiranju bogatih sezonskih okusa. Ragout od sipe spaja aromatično bilje, sotirani kelj, baršunasti velouté od dimljenog batata i meda te hrskavi batat, stvarajući slojevito jelo puno karaktera. Zapečeni file bakalara u mirisnoj korici od začinskog bilja dolazi uz bijeli grah s paprikom i čilijem te juhu od bakalara — spoj koji će vas zasigurno oduševiti. File jelena s dimljenim višnjama te raskošnim umakom od klekovih borovnica i notom bora gurmanski je slijed za istinske hedoniste. Na jelovniku ostaju naravno i kultni favoriti: bečki odrezak s kremastim pire krumpirom, ručno kosani tatarski biftek, neizostavni zapečeni štrukli (koji mogu biti i bez glutena), kao i francuska juha od luka prema izvornom receptu te hrskava Cezar salata — klasici koji već godinama ne silaze s top liste Le Bistroa. PR




