Tiskano i on-line hrvatsko i englesko 29. izdanje knjige Restaurant Croatica „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2024/25“, u izdanju Abisal biblioteke Gastronaut, promovirano je na Botelu Marina u Rijeci.

Projekti Restaurant Croatica i Gastronaut su najstariji brendovi poticanja kvalitete u ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Restorani predstavljeni u najnovijoj knjizi su i nositelji titule Restaurant Croatica 2023, a osim plaketa, dobili su i naljepnicu Restaurant Croatica s QR kodom koji vodi na on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku. Restorani su predstavljeni tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama o tome što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. U knjizi se prezentiraju i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji se mogu naći na stolu te destinacije sa svojim gastronomskim i enološkim adutima.

Ove godine knjiga je sadržajno obogaćena tekstovima o sirevima, autorice gastronautice Marine Selak, certificirane kušačice sireva. Upoznaje nas s povijesti i evolucijom sireva, piše o najpoznatijim hrvatskim, francuskim, talijanskim, engleskim, švicarskim i grčkim sirevima te daje savjete o tome kako sireve čuvati, rezati, posluživati i s čime ih kombinirati.

(PR)