lutkarska predstava za bebe od 6 mj nadalje prema istoimenoj slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana.

Autorica koncepta i redateljica: Morana Dolenc

Koreografkinja i koautorica: Petra Prša

Skladateljica: Anita Valo

Scenografi i izrada: Morana Dolenc, Dorian Požarić i Luči Vidanović

Vizualni identitet predstave nastao je prema ilustracijama Ivane Guljašević Kuman

Plakat i programska knjižica: Jelena Frolich

Izvođačica: Morana Dolenc

Predstava Bebe su super! nastala je u sklopu programa Rođeni za čitanje – nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi,Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a prema slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana. Namijenjena je bebama od 6 mjeseci nadalje.

U fokusu ove predstave je interakcija s djecom pomoću, njima dobro poznatih elemenata, poput kocki za igranje, jednostavnih plošnih lutaka, geometrijskih elemenata, boja itd. Scenografija postaje mjesto susreta likova i mjesto pokazivanja priče.

Baš poput slikovnice koja nema teksta, nego poziva odrasle da opisuju slike, smišljaju priču, proizvode i imitiraju zvukove, tako izvođačica gradi priču na auditivnim podražajima, uz pomoć glazbe koja podcrtava atmosferu i daje ritam izvedbi, otkrivajući glasove koje spaja u riječi te ih povezuje s likovima.

Na ovom putovanju punom nježnih podražaja, srećemo brojne likove koji grade raznovrsne odnose i reagiraju na prirodne pojave. Tako Puž i Miš postaju prijatelji dok ima Mačka kvari planove.

premijera: 12.5.2024.

(PR)