Dobrotvornim koncertom „Suncem povezani“   na zagrebačkom Zrinjevcu obilježen je Svjetski dan sindroma Down u organizaciji Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa i Svjetskog saveza mladih.

Koncert je održan 24.3.2024. godine  s ciljem da se privuče što veći broj publike iz opće populacije kojima će to biti prilika da uživo vide i upoznaju osobe s Down sindromom. Nošenje šarenih čarapa na Svjetski dan sindroma Down kao podrška osoba s Down sindromom je lijepo i simpatično, ali potrebno je otići i korak dalje i upoznati i prihvatiti osobe s Down sindromom kao članove našeg društva, djecu i mlade iz naših vrtića i škola, iz susjedstva, na nekom radnom mjestu, na koncertu…
 
Besplatni koncert sa sjajnim imenima naše estrade privukao je  više od tisuću ljudi. U publici je bilo tridesetak osoba s Down sindromom koji su sa članovima svojih obitelji činili tek manjinu okupljenih, što smo i željeli postići..
 
Mladi plesači sa sindromom Down cijelo su vrijeme plesali i animirali publiku, što na pozornici, što u publici, i vidjelo se da su njihova spontanost i veselje ostavili veliki dojam na sve prisutne, posebno u završnom dijelu kad su plesali zajedno s Indirom uz pjesmu „Svijet voli pobjednike“.
Nastupali su: Indira Levak (ex Colonia), Mia Dimšić, Mejaši, Detour, Feminnem
Miach, Jure Brkljača, Marija Mirković (ex Frajle), David Temelkov
(PR)