Jura Gašparac bio je suradnik u našem časopisu Zagreb moj grad otkad smo počeli izlaziti u ožujku 2007. godine.

Što reći o čovjeku koji se isticao golemim znanjem?Imao je fotografsko pamćenje, veliku ljubav premaantikvitetima, bio je kolekcionar, volio je umjetnost, lijepe predmete koji pričaju svoje priče. Više od svega volio je ljude s kojima je dijelio želju za komunikacijom i silnu strast za učenjem iusavršavanjem, kao i ljubav prema Zagrebu i kaju.

Rubrika koju je Jura pisao u našem časopisu zvala se„Mala škola antikvarijata“, a prvi članak koji je objavio „Nešto o Uskrsu, nešto i o pisanicama“.Pisao je o ogledalima, o kovanom željezu, o Penkali, o zaboravljenim slikaricama, o Majci Božjoj. Sam je birao teme, a članke je opremao i fotografijama iz svoje nepresušne arhive.

Na našem portalu www.zagrebmojgrad.hr objavilismo dva teksta koja je napisao uoči Božića 2007., „U to vrijeme godišta“ i „Nakit božićnog drvca“. Za Juru je Božić bio najvažniji i najljepši blagdan. Umro je na božićno jutro.

Zahvalna sam na svakoj riječi koju je napisao za časopis Zagreb moj grad i uvijek ću ga se rado sjećati kao suradnika koji je prije svega bio – prijatelj.

(Uredništvo)