3. i 10. svibnja o .g. u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjem gradu u organizaciji Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, REGEA agencije te uz podršku Europskog odbora za regije i Glavne uprave za klimu Europske komisije održava se Konferencija „Zelena tranzicija koja pokreće europske gradove – Zagreb 2024“ . 

Dolazak na konferenciju otvoren je svim zainteresiranim građanima te je moguć uz obaveznu prethodnu prijavuputem skupštinske web stranice konferencijehttps://skupstina.zagreb.hr/eu-konferencija-6502/6502 . 

Prvog dana konferencije, u petak 3. svibnja, građani Zagreba pozvani su sudjelovati „Dijalogu o klimatskim promjenama i energetskoj tranziciji“ u kojem će svi zainteresirani imati priliku izravno komunicirati s gradskim zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Ovaj direktan oblik interakcije dio je europske inicijative „Going local talks“ i predstavlja platformu za dobivanje povratnih informacija o tome što naši građani misle o Europskom zelenom planu i gradskoj energetskoj i klimatskoj politici kako bi naše zajedničke zelene politike bile čim bliže potrebama naših građana. Drugog dana konferencije, u petak 10. svibnja, Gradska skupština Grada Zagreba domaćin je brojnim domaćim i stranim čelnicima gradskih uprava te stručnjacima koji su posvećeni ulozi gradova u zelenoj tranziciji i njihovom ključnom doprinosu u postizanju klimatske neutralnosti. 
(PR)