Za Međunarodni dana dojki i Bra Day 2023. pozivamo da nam se pridružite u akciji i naučite kako sačuvati zdrave dojke te doznate više o zahvatu koji pacijenticama vraća psihofizičku cjelovitost.

Subota 30. rujna 2023. od 10.00 do 14.00 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu!

Akciju Dan dojki & BRA DAY već tradicionalno osmu godinu organizira Hrvatska liga protiv raka, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) te Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.
U Hrvatskoj su na raspolaganju sve tehnike rekonstrukcije dojke nakon odstranjivanja raka, a upravo akcija Dan dojki & Bra Day (Breast Reconstruction Awareness Day) posvećena ponajprije edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti oboljele dojke te osvijestiti žene o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ukoliko je dojka uklonjena zbog raka, jer upravo rekonstrukcija dojke zahvat je koji ženi vraća psihofizičku cjelovitost i pozitivno utječe na izlječenje.

Iako možemo očekivati sve veći broj slučajeva raka dojke, smrtnost od istog je u Hrvatskoj u padu, a akcija Dan dojki i BRA DAY-a posvećena edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, ali i o važnosti suvremenih mogućnostima rekonstrukcije dojke i time ujedno vraćanju psihofizičke cjelovitosti pacijentica.

Humanitarnom donacijom za sadnice vrijeska – ukrasne biljke koja opstaje u raznim vremenskim uvjetima – upravo simbolična i za ovu akciju, podržite Hrvatsku ligu protiv raka i ovu međunarodnu akciju te najvažnije pružite podršku svim oboljelima.

Dan dojki i BRA DAY uvod je u mjesec listopad te najava Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke 1. listopada i ulazak u mjesec ružičaste vrpce.

Čekamo Vas na Cvjetnom trgu u subotu 30. rujna od 10 sati!

(PR)