U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba te partnera, u Zagrebu će se od 21.lipnja do 1. srpnja održati Zagreb Classic 2023. na Trgu kralja Tomislava.

Na osam besplatnih koncerata publika će uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom. Svi koncerti počinju u 21 sat. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic. Zanimljive će biti i probe koje se, kao i koncerti, mogu pogledati i poslušati besplatno.

– I ove ćemo godine imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi pod vedrim nebom, u divnom ambijentu i ugođaju Trga kralja Tomislava, a ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, u povodu obilježavanja desetegodišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji – kaže Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Zagreb Classic započinje u srijedu, 21. lipnja, na prvi dan ljeta, koncertom „San ljetne noći“ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Na ovogodišnjem festivalunastupit će, između ostalih, Cameristi della Scala,Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazzorkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi.Festival se održava od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status koji potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se otkazuju. PR