U Laubi – kući za ljude i umjetnost 23. lipnja 2021.,  predstavljena je knjiga novinara i publicista Željka Žutelije Moj Zagreb – najljepši grad na svijetu u izdanju ArTresor naklade.

Knjiga na više od 400 stranica opisuje suvremeni Zagreb i s jednakom pažnjom pristupa arhitekturi, spomenicima i kulturnoj baštini, kao i sadašnjim zbivanjima i ljudima koji u gradu žive i stvaraju u svim područjima, pa su ravnopravno zastupljene sve umjetnosti, poduzetništvo, znanost, sport, arhitektura, medicina i zabava. Autor o svome gradu piše s neskrivenim emocijama i dubokom privrženošću, ali otvoreno i kritično, uz mnoštvo zanimljivih i korisnih podataka o povijesti i sadašnjosti Zagreba, pa će mnogima poslužiti kao svojevrsna kronika ili mala enciklopedija o Zagrebu.

Iskreno, otvoreno i s dubokom privrženošću govori o vrlinama i uspjesima Zagreba u proteklim desetljećima, kao i o propustima, promašajima i prijedlozima za njihovo rješenje, sve do najnovijih zbivanja i zadaća koje gradu predstoje nakon potresa u ožujku i prosincu 2020. godine.

Bogato ilustrirana arhivskim i recentnim fotografijama, knjiga sadrži i jedinstven umjetnički segment, koji se proteže među poglavljima: ZagrebART – 18 malih izložbi umjetničkih fotografija posvećenih Zagrebu, koje za upravo za ovu knjigu iz svojih opusa probrali i darovali ugledni zagrebački fotografi: Stanko Abadžić, Galerija Badrov (s fotografijama Marije Braut, Toše Dabca, Radiše Mladenovića i Erike Šmider), Damir Fabijanić, Zoran Filipović, Stanko Herceg, Romeo Ibrišević, Damil Kalogjera, Vladimir Kirin (slike), Josip Klarica, Mario Kučera, Luka Marotti, Mare Milin, Luka Mjeda, Radiša Mladenović, Saša Novković, Ivan Posavec, Davor Rostuhar i Nikola Šolić.

Autor fotografije na naslovnici je Matija Posavec.

Knjigu je uredila ugledna povjesničarka umjetnosti i urbanizma dr. sc. Snješka Knežević, koja je uz Slobodana Prosperova Novaka sudjelovala i u predstavljanju.

Objavljivanje knjige potpomogle su brojne zagrebačke i nekoliko izvanzagrebačkih tvrtki te Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Na promociji su se u publici našli i mnogi od fotografa čiji su radovi uključeni u knjigu, predstavnici tvrtki koje su pružile potporu objavljivanju knjige te predstavnici kulturnog života Zagreba. Ovom promocijom izdavačka kuća ArTresor naklada započela je obilježavanje 25 godina svoga rada.
http://www.artresor.hr/hr/knjige/8019/Moj-Zagreb