Knjiga u kojoj Sandra iskreno priča o svojem djetinjstvu, sportskim uspjesima, progonstvu iz ratom razorenog rodnog Vukovara i prometnoj nesreći koja je obilježila i promijenila njezin život.

Ovom knjigom Sandra želi prenijeti svoje životno i sportsko iskustvo –  osobito mlađim naraštajima, ali i ljudima zrele dobi – kako bih ih ohrabrila u ostvarenju njihovih životnih ciljeva i svladavanjuvlastitih tegoba i nedoumica. Želi ih potaknuti da usebi otkrivaju i osnažuju najbolji dio sebe i nepokolebljivo teže ostvarenju svojih ciljeva.

U zagrebačkoj Laubi okupilo se mnoštvo uzvanika koji su sa zanimanjem pratili predstavljanje knjigeSandra Paović „Volim život“ autora i urednika Željka Žutelije. Uvodni govor održao je   profesor Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka. 

Sandra Paovi je glavna junakinja knjige čija životna priča znatno nadmašuje granice sporta i kapilarno se širi u sve pore života. Osoba koja je još kao djevojčica osjetila strahote rata u rodnom Vukovaru, a nakon svih životnih nedaća i tragične nesreće koja joj je obilježila život, svojom je mentalnom snagom, ali i kao medicinski fenomen, postigla nezamislivo.Naposljetku je osvojila zlatnu medalju naParaolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., a nakon toga započela je – zajedno sa svojim suprugom Danielom Lazovim – još jedan životni ciklus. O svemu tome iskreno i bez ikakve zadrške govori u ovoj knjizi, objašnjavajući zašto danas održava motivacijske govore namijenjene poslovnim ljudima, mlađim naraštajima i svima koji žele prevladati krizne situacije i vlastite nedoumice. 

Na predstavljanju i promociji knjige govorio je i europski stolnoteniski trener  Neven Cegnar, dugogodišnji Sandrin trener i životni mentor, iznimno važan u njezinu sportskom životu i skrbi prije i poslije nesreće.

Autor knjige Željko Žutelija, novinar i publicist,istaknuo je da je  Sandra trajno nadahnuće naraštajima kojima su potrebni uzori i primjeri nepokolebljive vjere u život.
Knjiga „Volim život“ nastavak je knjige „Rođena da pobjeđuje“ u nakladi Školske knjige 2018. godine. Nova knjiga govori o posljednjih sedam godinaSandrina života, o novom životnom ciklusu nakon osvajanja zlatne medalje na Paraolimpijskim  igrama u Rio de Janeiru 2016.  te mnogim promjenama nakon odlaska iz profesionalnog stolnog tenisa, braku sa suprugom Danielom Lazovim, ali i o teškoćama s kojima se bore osobe s invaliditetom. Apelira na društvo da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uzvanicima se video porukom javio i Gost iznenađenja. Iako je jako želio da bude nazočan na promociji, Sandrin prijatelj i naš veliki tenisač Marin Čilić zbog sportskih obveza nije mogao biti u Laubi, ali nije propustio priliku da se gostima obrati videoporukom. 

Sandra se danas uspješno bavi motivacijskim govorništvom, a druženjem s mlađim naraštajima i obilaskom škola želi ih svojim iskustvom motivirati i pružiti im potporu u ostvarenju njihovih ciljeva i iskorištavanju vlastitih potencijala.

Predstavljanju knjige prisustvovali su

Tomislav Paškvalin, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport, Martina Bienenfeld,direktorica TZ grada Zagreba, Tanja Ališić, viša stručna savjetnica za posebne programe sporta grada Zagreba, sportaši Ivica Kostelić, Ana Sršen, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc te mnogi drugi uvaženi i dragi gosti.

Velika zahvalnost iskazana je partnerima i donatorima navedenima na kraju knjige koji su nesebičnom potporom pomogli da ova knjiga bude objavljena. To su tvrtke Encro, M plus Grupa, Miva Galerija vina, Printera Grupa, Lauba i mnogipojedinci i ustanove kojima također veliko hvala!

Više informacija i kupnja knjige

www.sandra-paovic.com

(PR)