Naslovna fotografija: Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde uručio je donaciju Nataliji Belošević, predsjednici Udruge za sindrom Down-Zagreb

Obilježavajući Svjetski dan osoba s Down sindromom Zvijezda je donirala 13.000 eura štićenicima Udruge za sindrom Down za bavljenje sportom.

Štićenici Udruge na kreativnoj radionici izrađuju crteže

Zvijezda je dio Fortenova grupe, a s Udrugom za sindrom Down – Zagreb veže je dugogodišnje partnerstvo. Ova sredstva pomoći će štićenicima Udruge da se tijekom cijele godine bave sportom, što je iznimno važno za njihov motorički, kognitivni i socijalni razvoj.

Zahvaljujući donaciji financirat će se terapijski program u bazenu za bebe, nogometni treninzi, taekwondo i druge sportske aktivnosti. Donaciju je Nataliji Belošević, predsjednici Udruge za sindrom Down-Zagreb uručio Tomislav Alagušić, predsjednik Uprave Zvijezde. 

Brojne prednosti bavljenja sportom istaknuo je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji se posebnom video porukom obratio štićenicima Udruge, pozivajući ih da odaberu sport za sebe. Za to su vrijeme štićenici Udruge na kreativnoj radionici izrađivali crteže sportske tematike. 

(PR)