Zavodljive delicije s jagodama u spoju s vrhunskim pjenušcima s Plešivice, fantastični kokteli i limitirano izdanje šik Popodnevnog čaja pripremaju se i poslužuju sa sočnim jagodama iz lokalnog uzgoja.
U zagrebačkoj je Esplanadiu svibnju sve u znaku jagoda.Jarko crvena boja, intenzivan miris i sladak, neodoljiv okus najkvalitetnijih domaćih zagrebačkih jagoda nadahnuli su i ovaj put cheficu Anu Grgić Tomić i glavnu slastičarku Mirjanu Špoljar da kreiraju neodoljivu hedonističku priču zbog koje ćete poželjeti iznova se vraćati u ovaj kultni hotel.
U Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru očekuje vas popis božanstvenih slastica poput interpretacije šnenokli s kremom od vanilije i notama karameliziranih jagoda, toplog cobblera od jagoda sa sladoledom od kokosa, tarta s bademom i kremom od šampanjca, kolača od skute u spoju sa sorbetom od jagoda – okusi čistog zadovoljstva. Za sve željne daška francuske romantike posebno se ističu madeleines od jagoda: zavodljiv spoj kreme od limuna, svježih jagoda te pesta od badema i bosiljka koji će zasigurno biti povod pokojoj proljetnoj romansi. Za istinske gurmane koji vole jednostavan, čist okus ovih zdravih proljetnih plodova koji obiluju vitaminom C u ponudi su svježe jagode s tučenim vrhnjem uz koje savršeno pristaje čaša vrhunskog pjenušca iz zagrebačke regije, s obronaka Plešivice.
Kozmopolitsko ozračje Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s bezvremenskom terasom Oleander savršeno je za uživanje u limitiranom izdanju Popodnevnog čaja, koji na raskošnom etažeru donosi potpuno novu kolekciju mini zalogaja i slastica nadahnutu domaćim jagodama.Pečeni brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka, a tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva burrata s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode. Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, primamljiv crème brûlée sa šampanjcem i jagodama, brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricotte i gelom od jagoda te ono najslađe: jagode u čokoladi, za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12:00 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru i na terasi Oleander. Čaj se poslužuje u čajniku, a u ponudi su čajevi iz selekcije aromatičnih čajeva Ronnefeldt za dvoje. Cijena je Popodnevnog čaja iznosi 40 €.
Pečeni brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka, a tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva burrata s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode. Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, primamljiv crème brûlée sa šampanjcem i jagodama, brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricotte i gelom od jagoda te ono najslađe: jagode u čokoladi, za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12:00 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru i na terasi Oleander. Čaj se poslužuje u čajniku, a u ponudi su čajevi iz selekcije aromatičnih čajeva Ronnefeldt za dvoje. Cijena je Popodnevnog čaja iznosi 40 €.
Uz to, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru svakako kušajte savršenu selekciju novih koktela s notama jagoda koju potpisuje Vjenceslav Madić poznatiji kao Master Kishoni. Uz teatralan pristup vrhunskih koktel-majstora dopustite da vas zavedu kozmopolitsko ozračje i terasa s pogledom na grad te selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda od kojih će vas svaki oduševiti: Strawberry Fizz, Strawberry Negroni ili Spring Spritz.
(PR)