Dućkas, MGZ-ovu suvenirnicu u kojoj  se mogu naći  lijepi, kvalitetni, domaći suvenire. Za osmišljavanje izgleda Dućkasa zaslužan je dizajner Alan Stanković. Ostvarena je i suradbnja sa URIHO-m.

U Dućkasu možete nabaviti široku paletu raznovrsnih kvalitetnih, domaćih suvenira. Osmislili smo liniju nakita inspiriranog motivima iz stalnog postava MGZ-a, koji je za nas izradila Juliana Rodić Ozmec – Jor Art Jewelry.

U ponudi su i Staklenke Malog Zagreba, autora Filipa Filkovića – Philatza.

Tu su i šalice, boce za vodu, magneti i podmetači za čaše, kreacije Lane Hudine – Lana’s Duckass Illustrations, zatim majice i torbe branda Roba, MGZ-ove lizalice (CukerLab), LE Prase vam nudi simpatične „prase“ kasice, Obrt Vilhar kreirao je keramičke figurice s motivima zagrebačkih znamenitosti, a sjajne kreme za ruke i balzami za usne, izrađeni po dugogodišnjoj recepturi Gradskih ljekarni ,razveselit će svaku damu! Tu su i prekrasne kuglice od puhanog stakla za božićnu jelku, rad Petre Krhen Antonić  – Staklene kuglice Katarina.

Naravno, u Dućkasu možete kupiti i magnete, publikacije, bilježnice, torbe s motivima iz fundusa MGZ-a (ilustracije Otta Antoninija i Zvonimira Faista te torbe s grbom grada Zagreba), doista ponešto za svakoga!

Baš kao što glase natpisi na olovkama koje je za nas izradio TOZ Penkala International, Muzej grada Zagreba i njegov Dućkas poručuju: Ote sim! Bu vam lepo!

Novi logo MGZ-a kojeg je kreirao dizajner Branimir Lazanja, apliciran je na brojne suvenire

(PR)