Veleposlanstvo Republike Indije u Hrvatskoj i Integral Putovanja organizirali su u hotelu Westin predstavljanje Indije kao turističke destinacije, pod naslovom “Putovanje u Indiju kako bi se spoznalo samoga sebe.

Tijekom večeri je predstavljen i Integralov 9-dnevni paket-aranžman u Indiju, koji uključuje tzv. Zlatni trokut (New Delhi, Agra i Jaipur) i Mumbai, a koji je planiran u razdoblju od 23. siječnja 2024. do 31. siječnja 2024. Njime Integral dokazuje svoju usmjerenost na otvaranje novih dalekih destinacija, osobito u Aziji, kao i nastavak strateškog tržišnog pozicioniranja.     

Uz novinare specijalizirane za praćenje turizma, događaju je prisustvovao i zapažen broj rezidentnih veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj. Upoznavanju nove Indije, najmnogoljudnije zemlje svijeta i najveće svjetske demokracije, svojim iznimno zanimljivim predavanjem doprinio je i glavni gost ovogodišnjeg Interlibera, veleposlanik Vikas Swarup, autor triju iznimno uspješnih knjiga, uključujući i Pitanje i odgovor, prema kojemu je snimljen Oscarom nagrađeni film Milijunaš s ulice.   

Tijekom predstavljanja Indije kao destinacije naglašeno je kako bi ostvariv cilj u postpandemijskoj 2024. bio odlazak oko 5000 hrvatskih turista u Indiju, te dolazak 100 000 Indijaca u Hrvatsku.

 PR