Esplanadin Zinfandel’s proglašen je europskim hotelskim restoranom godine na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2023. dok je chefici Ani Grgić Tomić Svjetska gastronomska organizacija uručila posebno priznanje Etoile Blanche.
![Na European Hotel Awards 2023. Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine](https://zagrebmojgrad.hr/wp-content/uploads/2023/11/zisd.jpg)
![Na European Hotel Awards 2023. Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine](https://zagrebmojgrad.hr/wp-content/uploads/2023/11/0f8d0581-4d76-4f8e-b2b8-70453e288cd8.jpg)
![Na European Hotel Awards 2023. Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine](https://zagrebmojgrad.hr/wp-content/uploads/2023/11/7ff91698-fccb-4e4d-a891-a7e61c5f871b.jpg)
![Na European Hotel Awards 2023. Esplanadin Zinfandel's proglašen je europskim hotelskim restoranom godine](https://zagrebmojgrad.hr/wp-content/uploads/2023/11/89f4d0d1-0775-4361-bfbb-892e1008ffda.jpg)
Prestižna dodjela nagrada European Hotel Awards 2023. održana proteklog tjedna u Barceloni, katalonskoj prijestolnici turizma i gastronomije, okupila je na gala svečanosti brojne uzvanike, uvažene goste i entuzijaste iz područja turizma, hotelijerstva i gastronomije koji su u luksuznom hotelu Sofitel Skipper imali priliku odati priznanje najboljim europskim hotelima, inovativnim pristupima, gastronomiji, izvrsnosti i predanoj održivosti.
Svake godine European Hotel Awards nagrađuje najbolje europske boutique hotele, velebne hotelske institucije, njihove koncepte, raznolikosti i predanosti. Nagrade su dodijeljene u 21 kategoriji, a među mnogim luksuznim hotelima posebno se istaknuo zagrebački hotel Esplanade kojemu su uručene čak dvije nagrade: hotelski restoran godine za restoran Zinfandel’s i posebna nagrada Svjetske gastronomske organizacije (Organisation Mondiale de la Gastronomie) Etoile Blanche koja je pripala chefici Ani Grgić Tomić.
Gala svečanosti u Barceloni prisustvovao je generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić koji je pri preuzimanju nagrada istaknuo: „Osobita mi je čast biti ovdje. Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge i kreiranju posebnog gastronomskog doživljaja za goste. Zaista su iznimno postignuće te sam iskreno ponosan na kolege u restoranu i kuhinji koji svakodnevno daju sve od sebe, i srce i dušu, da bi gostima pružili posebnu vrijednost i trajnu uspomenu uz prijateljsku nenametljivu uslugu, poseban šarm i individualan pristup te tako nadmašili njihova očekivanja. Raduje me što je struka prepoznala tu vrijednost i gastronomsku kvalitetu Zinfandel’sa, kao i chefice Ane Grgić Tomić, koja je za svoj uspjeh i predani rad tijekom 25 godina u Esplanadi zaslužila ovo posebno priznanje Svjetskog gastronomskog udruženja.” Također je dodao: „Ove nagrade dokaz su da je Esplanadin imidž institucije ugostiteljstva i ikone hotelijerstva prepoznat izvan granica Hrvatske, što me osobito raduje. Zahvaljujem struci koja je prepoznala uloženi trud i uspješne rezultate te čestitam još jednom svima od srca. Hotel Esplanade ovime je još jednom pokazao da je u samom vrhu najboljih europskih hotela, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje gotovo stogodišnje povijesti.”
O događanju i nagradama:
Pokrenute 2018., nagrade European Hotel Awards postale su visokoprestižna nagrada koja se dodjeljuje hotelima diljem kontinenta. Davanjem priznanja i počasti jedinstvenim hotelskim uslugama, ove nagrade imaju za cilj promicanje i jačanje imidža europske hotelske industrije.
Svečanost dodjele i gala večera povodom nagrada European Hotel Awards 2023. održani su u hotelu Sofitel Barcelona Skipper. Na događanju je dodijeljena 21 nagrada u različitim kategorijama, od „Luksuznog hotela godine” do „Zelene nagrade za najodrživije prakse”. Cilj ovog raznovrsnog niza nagrada jest odati priznanje izvrsnosti u različitim dimenzijama hotelijerstva.
Nakon dodjele nagrada, iznimnu gurmansku večeru predvodio je Jose Sanchez, glavni chef hotela Sofitel Barcelona Skipper. Večerom je proslavljena bit europske i španjolske kuhinje, nudeći jedinstveno kulinarsko iskustvo. „Oduševljeni smo što smo domaćini ovogodišnjih nagrada European Hotel Awards u Barceloni, gradu koji utjelovljuje duh europskog gostoprimstva. Ove nagrade služe ne samo kao priznanje nego i kao motivacija hotelima da nastave poboljšavati usluge koju nude gostima, svoju inovativnost te predanost izvrsnosti i održivom razvoju”, komentirao je Michel Stalport, predsjednik odbora za nagrade European Hotel Awards.
PR