Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, prepoznata je kao najbolji poslodavac od strane Top Employers Institute.

Prema kriterijima programa Top Employers Institute, međunarodnog ispitivanja uspješnosti tvrtki u području ljudskih resursa, koji se uspješno provodi preko 30 godina, već drugu godinu zaredom PBZ je dobitnik ovog prestižnog certifikata kojim je potvrđena kvaliteta u području upravljanja ljudskim resursima.

Top Employers Institute je globalno tijelo za priznavanje izvrsnosti u području ljudskih resursa. Riječ je o instituciji čiji HR stručnjaci revidiraju, ocjenjuju te u konačnici certificiraju tvrtke na temelju rezultata provedene ankete o najboljim praksama ljudskih resursa. Ova anketa obuhvaća šest općih područja: rukovođenje, organizacija i promjene,  privlačenje, razvoj, angažiranost te integracija temeljnih vrijednosti. Unutar navedenih područja ocjenjivano je 20 pojedinačnih područja ljudskih resursa uključujući strategiju, radno okruženje, privlačenje talenata, uvođenje u posao, radnu uspješnost, razvoj karijera, učenje, dobrobit zaposlenika, ispitivanje mišljenja zaposlenika, vrijednosti, etika i integritet, raznolikost, jednakost i uključivost, održivost. Bilo je potrebno odgovoriti na 255 pitanja te se provodio i intervju sa stručnjacimaiz područja ljudskih resursa. Vrlo visoke rezultate Banka je ostvarila u području održivosti i raznolikosti, kao i u području etike i integriteta, programa dobrobiti za zaposlenike, ulaganja u edukaciju i usavršavanje zaposlenika te dobro uspostavljenog radnog okruženja.
„U sklopu programa 2024. certificirano je preko 2300 tvrtki u 121 zemlji. Certificirani Top Employer poslodavci pozitivno utječu na živote više od 12 milijuna zaposlenika u svijetu“, istaknuli su u Top Employers Institute.

Povodom objave dobitnika ovog uglednog međunarodnog Top Employer certifikata, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a je izjavio:  „Ponosni smo na ovo priznanje kao jedina financijska institucija u Hrvatskoj koja je u skupini od četiri poslodavca koja su proglašeni Top Employerima u Hrvatskoj 2024. godine. Top Employer certifikat je još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike te brige o njihovom zadovoljstvu. Ovo priznanje nam daje dodatni poticaj da i nadalje nastavimo s izvrsnim rezultatima u području upravljanja  ljudskim resursima. Čestitam svim Top Employerima u cijelome svijetu kojima je prioritet dobrobit ljudi i iznimno nam je drago što smo po ostvarenim  rezultatima na visokoj razini u usporedbi s 2300 poslodavaca diljem svijeta. Također, zadovoljstvo nam je što zajednici Top Employera  pripada i naša matična banka Intesa Sanpaolo kao i VUB banka u Slovačkoj.“