U ponedjeljak 29. siječnja u Gavelli je održana premijera predstave „Tere i Luce“ u režiji Marka Torjanca koju je publika ispratila ovacijama.

Za ovu komedija punu urnebesnih situacija i neočekivanih obrata u kojoj ćemo prepoznati našu svakodnevnicu, a u kojoj glavne uloge igraju Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić publika je imala samo riječi hvale zaključivši da je riječ o novom kazališnom hitu koji se ne smije propustiti. 

U predstavi pratimo dvije prijateljice koje pokušavaju uzeti svoju sudbinu u svoje ruke, a put do toga je, u najmanju ruku, neuobičajen. Priča počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali će to jutro zauvijek promijeniti njihove živote. Tere i Luce donose neobičnu odluku, a hoće li njome uspjeti promijeniti svoj život i kako, treba pogledati u predstavi. 

I redatelj i glumice naglašavaju kako je rad na predstavi bio pravi užitak što se očito prenijelo i na publiku.

Redatelj Marko Torjanac kaže: „Anja i Nataša savršen su izbor za Tere i Luce i rijetko se nađe tako snažan ženski glumački tandem koji obećava pravi kazališni užitak.“

Komedija „Tere i Luce“ specifična je po tome što kombinira više žanrova pa, osim što je riječ o komediji, ima i žanrovske odrednice krimića i trilera što predstavu čini još intrigantnijom.

Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić u potpunosti su ušle u likove naših junakinja, a o svojim ulogama kažu: 

Anja Šovagović Despot:

„Presretna sam da je Marko Torjanac, alfa i omega kazališta “Planet art”, zamislio predstavu s dvije ravnopravne ženske uloge. Uloga koju igram glumački je itekako izazovna, a u partnerstvu s Natašom Janjić osjećam se famozno, ludo, nadahnuto, radosno i sigurno! Ne sjećam se kada sam toliko uživala na probama i u radnom procesu i svim srcem se nadam da će i publika uživati zajedno s nama. Veseli me igrati ovaj glumački itekako izazovan tekst, a čini mi se kao da plovimo uzburkanim morem koje nas baca čas u krimić čas u burlesku čas u komediju čas u dramu čas u satiru, pa, na kraju i u neku  urnebesnu grotesku u kojoj bi se svatko od nas mogao naći bar jednom u životu, pa makar takvo što samo i sanjao! Zato, ne propustite “Tere i Luce” i svakako provjerite – biste li i vi učinili isto?“

Nataša Janjić Medančić:

„U predstavi igram Luce, njegovateljicu, majku dvoje djece i suprugu jednog neradnika, koja stiješnjena dugovima i okolnostima života zajedno s Tere dolazi do rješenja i hrabrosti da svoj život promijeni na bolje. 

Riječ je o situacijskoj crnoj komediji, brzog tempa i s nizom preokreta u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Predstava propituje koliko je u zemlji gdje “svi to rade” moguće ne povjerovati u prečace.

Prve reprize ove predstave koja obećava dobru zabavu uz prepoznatljiva životna pitanja su u Splitu u Domu hrvatske vojske 9. i 10. veljače, a u Zagrebu u Kazalištu Vidra 11., 13., 19. i 22. Veljače.

(PR)