Otkrijte život odvjetnika Silvija Degena u intrigantnoj biografiji Rosie Kugli. Priča o pravdi i profesionalizmu kroz pola stoljeća.

Biografija Silvija Degena, jednog od najznačajnijih odvjetnika na ovim prostorima, kroz pero autorice Rosie Kugli bavi se nekima od najintrigantnijih slučajeva iz odvjetničke prakse legendarnog odvjetnika. Neki će vam biti poznati, neki vas ostaviti bez teksta, neki zalediti krv u žilama, ali zasigurnozagolicat će maštu i onima koji nisu ljubitelji toga žanra. Život čovjeka koji je cijeli svoj radni vijek posvetio pravu, braneći čak i one koje su svi osuđivali i od kojih su strahovali, priča je koja ne smije ostati neispričana. Duboka, borbena, pamtljiva, gotovo filmska. Trag u vremenu, koji kroz presjek gotovo pola stoljeća govori o (su)životu s kriminalcima, ali i onima nepravedno obilježenima, o svakodnevnoj borbi s vlastitim osjećajima i profesionalizmu koji nadilazi sve drugo.

– Ova knjiga moj je pokušaj da na malo više od tristo stranica obuhvatim pola stoljeća odvjetničke i društvene djelatnosti jednog izuzetnog čovjeka koji je bio ne samo svjedok vremena, nego i njegov itekako nazočan dionik, koji je u danim okolnostima utisnuo osobni pečat nimalo jednostavnom vremenu. Primjeri koje donosim u ovoj kronici samo su mali, premda možda najvažniji dijelovi mozaika koji je Silvek više od pola stoljeća slagao u sliku života posvećenog istini i pravdi – istaknula je autorica Rosie Kugli.

Predstavljanje knjige u Hrvatskoj odvjetničkoj komori okupilo je političku, pravnu i društvenu elitu, a predsjednik Hrvatske odvjetničke komore,odvjetnik Robert Travaš, istaknuo je da će knjiga afirmirati odvjetništvo za buduće generacije odvjetnika. O knjizi su govorili odvjetnici Silvije Hraste, Veljko Miljević, prijatelj Silvija Degena i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić. Kao predstavnik Hrvatske autorske agencije koja je pomogla u realizaciji knjige, upravo je odvjetnik Silvije Hraste potaknuo da se Degenova sjajna profesionalna karijera ovjekovječi knjigom.

– Iza mene i godina okršaja u sudnici stajat će knjiga o kojoj dugo sanjam, vrijedno djelo o svemu što je obilježilo moju karijeru, ali i jednu epohu. Svaki odvjetnik započinje prvim korakom, a knjigom Odvjetnik – svjedok vremena ostavljam trag, ali i putokaz onima koji dolaze – rekao je Silvije Degen.

Izdavač: Kugli & Kugli

PR