Kultni Esplanadin Le Bistro poziva istinske gurmane da planiraju svoja zimska druženja u toplom ozračju pariškog šika uz nove okuse i jela s à la carte jelovnika koji potpisuje chefica kuhinje Ana Grgić Tomić.
Crna kvinoja i marinirana buča s medom, jadranski škampi i fregola s lisičarkama, marmelada od mrkve i snijeg od jogurta, kroket s confitom od patke, ravioli s dimljenom pastrvom i skutom, krem juha od kukuruza s mariniranim kozicama, rižoto s kruškama, kremom od plavog sira i gelom od šipka, svinjska plećka s umakom od tamnog piva i meda, file pagara s raštikom i čičokama – privlačni sezonski sastojci u Aninim kreativnim spojevima oduševit će i najizbirljivija nepca. „Le Bistro nudi jedinstveno i opušteno ozračje, pa su i jela koja dizajniram jednostavna, ali zanimljiva, a naglasak stavljam na maksimalnu iskoristivost, na sezonske i dostupne namirnice te njihovu minimalnu obradu radi očuvanja svih vrijednih sastojaka, teksture, boje i okusa, ali i na interesantne spojeve koji su privlačni oku i nepcima”, istaknula jeAna.
Uz predjela i glavna jela, novi jelovnik Le Bistroa donosi i kolekciju prefinih slastica kojima svakako valja zaokružiti ručak ili večeru, kao i provjereno dobru kolekciju neizostavnih klasika poput tatarskog bifteka, zapečene luk juhe, Cezar salate i slavnog bečkog odreska s kremastim krumpirom. Ovaj poznati zagrebački bistro poznat je i po legendarnim zapečenim Esplanadinim štruklima, koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti, kao i u onoj zamrznutoj, pa štrukle možete dovršiti kod kuće. U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni meni (Menu du Jour) s tri slijeda dnevno svježih jela po izboru šefa kuhinje uz čašu kućnog vina Krauthaker te kavu ili čaj za svega 34 EUR.
Ovo popularno gurmansko mjesto kao stvoreno je za uživanje i prepuštanje malim životnim radostima, a probrana selekcija vina i pjenušaca na čaše, njegovo šarmantno osoblje te novi jelovnik à la carte koji stavlja naglasak na sezonsko i slasno zvuče kao savršen početak još jedne kalendarske godine. Le Bistro je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata (kuhinja radi do 22:30), a rezervacije se primaju putem telefona na 01 45 666 11.
(PR)