Otvorenje Adventa Zagreb održat će se danas u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prvaadventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30 sati,zatim u 17:30 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 18:30 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 19:30 će se upaliti lampice na Zrinjevcu.

Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr Uoči početka zagrebačkog Adventa, strani mediji su se raspisali o Adventu Zagreb. Tako je nakon CNN-a, The Mirrora, Telegrapha, Daily Maila, The Independenta, i britanski The Guardian svrstao Zagreb među 10 najboljih u Europi, a svoju listu je kreirao i popularni Conde Nast Traveller gdje je Zagreb, također, uvršten u nezaobilazne destinacije za posjetiti ovog prosinca.

No, osim priznanja za Advent Zagreb, ovaj tjedan jejednu od najvažnijih nagrada osvojio i hotel Esplanade. Naime, dugogodišnji generalni direktor hotela Esplanade, g. Ivica Max Krizmanić, primio je priznanje za najboljeg generalnog direktora na području Južne Europe za 2022. godinu od strane World Luxury Hotel Awards. Nagrada je to koja se tradicionalno dodjeljuje najboljima u hotelskoj industriji te se smatra jednim od najvećih priznanja za kontinuiranu predanost izvrsnosti u hotelijerstvu te za izvanredna postignuća u međunarodnoj industriji luksuznog hotelijerstva.

Ovom prilikom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „Najsrdačnije čestitam direktoru hotela Esplanade Zagreba, g. Ivici Maxu Krizmaniću, na osvojenom priznanju. Ova nagrada potvrđuje iznimnezasluge g. Krizmanića koji, kroz svoj predani rad,neupitno doprinosi izvrsnosti u poslovanju hotela Esplanade. Pod njegovim desetogodišnjimrukovodstvom, hotel s cijelim timom, iz godine u godinu bilježi sjajne rezultate, a tome dodatno svjedoče brojnapriznanja i nagrade koje su g. Krizmanić, kao direktor, ali i hotel Esplanade, osvojili. Upoznavanje svake destinacije počinje upravo s dolaskom u smještajni objekt, tako da nas sva priznanja koje naša turistička industrija dobiva, posebno raduju jer podižu kvalitetu percepcije Zagreba, kao i njegov imidž, na turističkoj karti Europe i svijeta.“

Ivica Max Krizmanić