Kultni Esplanadin Le Bistro poziva istinske gurmane da planiraju svoja zimska druženja u toplom ozračju pariškog šika uz nove okuse i jela s à la carte jelovnika koji potpisuje chefica kuhinje Ana Grgić Tomić.

Crna kvinoja i marinirana buča s medom, jadranski škampi i fregola s lisičarkama, marmelada od mrkve i snijeg od jogurta, kroket s confitom od patke, ravioli s dimljenom pastrvom i skutom, krem juha od kukuruza s mariniranim kozicama, rižoto s kruškama, kremom od plavog sira i gelom od šipka, svinjska plećka s umakom od tamnog piva i meda, file pagara s raštikom i čičokama – privlačni sezonski sastojci u Aninim kreativnim spojevima oduševit će i najizbirljivija nepca. „Le Bistro nudi jedinstveno i opušteno ozračje, pa su i jela koja dizajniram jednostavna, ali zanimljiva, a naglasak stavljam na maksimalnu iskoristivost, na sezonske i dostupne namirnice te njihovu minimalnu obradu radi očuvanja svih vrijednih sastojaka, teksture, boje i okusa, ali i na interesantne spojeve koji su privlačni oku i nepcima”, istaknula jeAna.

U Le Bistrou Esplanade se nešto novo kuha
U Le Bistrou Esplanade se nešto novo kuha
U Le Bistrou Esplanade se nešto novo kuha

Uz predjela i glavna jela, novi jelovnik Le Bistroa donosi i kolekciju prefinih slastica kojima svakako valja zaokružiti ručak ili večeru, kao i provjereno dobru kolekciju neizostavnih klasika poput tatarskog bifteka, zapečene luk juhe, Cezar salate i slavnog bečkog odreska s kremastim krumpirom. Ovaj poznati zagrebački bistro poznat je i po legendarnim zapečenim Esplanadinim štruklima, koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti, kao i u onoj zamrznutoj, pa štrukle možete dovršiti kod kuće. U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni meni (Menu du Jour) s tri slijeda dnevno svježih jela po izboru šefa kuhinje uz čašu kućnog vina Krauthaker te kavu ili čaj za svega 34 EUR.

U Le Bistrou Esplanade se nešto novo kuha
U Le Bistrou Esplanade se nešto novo kuha

Ovo popularno gurmansko mjesto kao stvoreno je za uživanje i prepuštanje malim životnim radostima, a probrana selekcija vina i pjenušaca na čaše, njegovo šarmantno osoblje te novi jelovnik à la carte koji stavlja naglasak na sezonsko i slasno zvuče kao savršen početak još jedne kalendarske godine. Le Bistro je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata (kuhinja radi do 22:30), a rezervacije se primaju putem telefona na 01 45 666 11.

(PR)