Bliži nam se jedan od djeci najomiljenijih dana, dan svetoga Nikole tj. Nikolinje! Uskoro će mališani marljivo laštiti čizmice pitajući se kakve će darove u njima pronaći na jutro 6. prosinca!

No, bitno je prisjetiti se i onih koji tijekom nadolazećih praznika ne mogu biti u toplini svoga doma i darove pronaći u ulaštenim čizmicama na svom prozoru. Zato će Muzej grada Zagreba i portal Wish mama u akciji darivanja poklon paketa ŽELIM TI OSMIJEH! i ove godine, na dan svetoga Nikole, darovima obradovati male pacijente Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva).

Pozivamo djecu da se pridruže akciji Želim ti osmijeh! i darivanju! Naime, ove godine, uz već pripremljene darove, malenim pacijentima želimo darovati lijepe poruke i crteže njihovih vršnjaka, nešto čime ćemo im pokazati da mislimo na njih, želimo im brzo ozdravljenje te da i oni osjete blagdansku čaroliju i toplinu adventa. Jednostavno, želimo im izmamiti osmijeh!

Draga djeco, ne sumnjamo da već znate kakav bi vas dar najviše razveselio. No, što biste poželjeli dječici koja blagdanske dane, umjesto u toplini svoga doma i obitelji, provode u bolničkim krevetima? Nacrtajte i/ili napišite lijepe želje za malene pacijente. Pokažimo im da mislimo na njih i da želimo da i oni osjete radost adventa!
Sigurni smo da će tople poruke i crteži njihovih vršnjaka malenim pacijentima uljepšati dane provedene na liječenju! Vjerujemo da će nam svima najljepši dar za naš trud biti njihovi osmijesi i saznanje da smo im uljepšali bolničku svakodnevicu. Možete se koristiti drvenim bojicama, flomasterima, pastelama, kolažom …

Kako bismo na sudjelovanju i želji da usreći malene pacijente zahvalili baš svakom dijetetu koje nam pošalje svoj rad, svima koji se uključe e-mailom ćemo poslati posebnu zahvalnicu za sudjelovanje. Jer, sigurni smo, svaki će dječji rad i lijepa želja doista uljepšati dan i iznamiti osmijeh na lice nekom malenom pacijentu!

Uz zahvalnicu, svakom djetetu (u pratnji roditelja) darujemo besplatan posjet Muzeju (može se iskoristiti do kraja veljače 2023. godine).

Fotografirajte svoje radove i pošaljite nam ih e-mailom na adresu: redakcija@wish.hr do srijede, 30. studenoga. Molimo da uz fotografiju rada navedete ime i prezime te dob malog autora. Na e-mail adrese s kojih će nam radovi pristizati, poslat ćemo zahvalnice.

Više o akcije pročitajte OVDJE