– „DVORIŠTA“ – ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, od ovog petka 16.7., idućih 10 dana sve do nedjelje 25.7., doživjet će svoje novo, sedmo izdanje!

Projekt koji je izrastao iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo DVORIŠTA daleko najboljim iskustvom u Zagrebu, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. „Pravo urbano cool događanje s dušom i „Projekt kakav Zagreb još nije imao samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili DVORIŠTA, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, DVORIŠTA želposlati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao.

Jer, svako dvorište ima svoju priču, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još „samo“ neka nova sjećanja i neke nove priče

Ovogodišnja DVORIŠTA, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim „DVORIŠTIMA“ 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

DVORIŠTA će kroz 10 dana – svakog dana od 18 do 24 sata,svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihovejedinstvene ljepote.

prve korake u karijeri.

U nadi da ćemo već dogodine u punom formatu moći uživati u najzabavnijem događanju u gradu (Jutarnji list), pozivamo Vas da se čuvate, držite svih mjera te da nam se od 16. do 25.7.pridružite na Gornjem gradu – „DVORIŠTIMA!