Hrvatska liga protiv raka u prigodi 56. rođendana i uoči Svjetskog dana bolesnika organizirala je koncert pod nazivom “ Koncert za dušu” koji je oduševio sve prisutne.

U suradnji s Institutom Liszt – Mađarskim kulturim centrom Zagreb, gdje je održan bogat i raznolik muzički program, a sve s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za pomoć oboljelima od raka, mnogobrojni uzvanici svojim dolaskom na koncert ujedno su pružili i potporu svim oboljelima.

prof.dr. Damir Eljuga i Anna Mladenovics

“Koncert za dušu” okupio je divne i u svijetu poznate umjetnike kao što je naša ugledna pijanistica Ida Gamulin koja je oduševila izvedbom skladbe Dore Pejacevich u spomen na 100 obljetnicu njezine smrti; “Ruža i Karanfil” iz ciklusa “Život cvijeća”, a potom su Ida Gamulin i mlada talentirana violinistica Naomi Konforta izvele skladbu Camille-a Saint –Saens-a: “Introduction and Rondo Capriccioso”. Naša poznata sopranistica Arijana Giglijani Philipp, izvela je skladbe; Puccini “ O mio babbino caro”, Ivo Tijardović “ Mala Floramye – Daleko m’e biser mora” uz klavirsku pratnju našeg poznatog korepetitora Đorđa Manojlovića. Zagrebački tamburaški kvartet, jedinstven u svjetskim razmjerima izveo je skladbu Astora Piazzola “Fuga y misterio” u obradi Franje Pećarića. Mladi i iznimno talentirani pijanist Jan Niković oduševio je virtuoznom izvedbom “Mađarske rapsodije” Franza Liszta. Naš legendarni pjevač i zabavljač Miro Ungar otpjevao je “Le feuilles mortes/ Uvelo lišće”- m.J.Cosma, t.J.Prevet te “Strangers in the night”-m.B.Kaempfert, t.C.Singleton / E.Snyder također uz sjajnu klavirsku pratnju Đorđa Manojlovića,u spomen na velikog Ivu Robića u prigodi 100-te obljetnice njegova rođenja.

(PR)